Galleri

Sommarens utställningar

Öppet söndagar kl. 13-17 och torsdagar kl. 17-19.

Vill man komma andra tider ring först så öppnar vi om vi kan. Tel. 0515-76 11 00

20/5-21/5

Sandhems Sockenrunda.

Öppet kl. 11 00-17 00

Christina Lindberg Keramik

Carl-Göran Eneskjöld Glas m.m.

Kia Berg-Eneskjöld Glas, keramik m.m.

Margareta Olofsson Jeansåterbruk

Alla lokaler är öppna: Galleriet,Konsthantverksbutiken,

Antikhandeln och loppisen.

7/5 Vernissage Christina Lindberg, Keramik.

7/5-8/6

Christina Lindberg gör skulpturer som utmanar tyngdlagen, balanserar på kanten eller känns nära. Skulpturerna flyger fram genom omöjligheter, de upphäver tyngdlagen och kastar sig ut. Ibland fångar de en stämning,ett ögonblick. Ofta en närhet. – jag fångar känslan av något: lycka ensamhet, vemod, eller värme. Jag utforskar var gränsen går mellan att falla och stå still, att lyfta sväva eller sjunka.

Skulpturerna tar form i ateljen i det gamla sekelskifteshuset vid Vätterns strand i Hjo. Där har hon verkat som konstnär i snart 20 år. Christina arbetar i stengodslera och rakubränner ofta sina skulpturer. Kontrasten mellan det råa och den vita krackelerade ytan fascinerar. Lyckan när skulpturen går från ugnen till elden, till att man tvättar fram resultatet, är alltid lika stor. Att få se hur sprickorna går, svärtan skimrar eller ibland, när det inte blev som man har tänkt sig, hur det blev något annat.

Andra skulpturer är stengodsbrända och svarta. Eller vita, ibland med någon röd strumpa…

Christina ställer ut flera gånger per år, är medlem i Ateljeföreningen Ockra, som arrangerar konstrundan i Hjo och i KKV Bohuslän.

Offentliga utsmyckningar Vartofta sporthall, Tibro kommun, biblioteket.

 

 

 

 

 

 

11/6 -13/7 11/6

Vernissage 11/6

Skrot och lera

Ann Björling och Maria Svaren

Ann och Maria möttes första gången på en sommarkurs på keramikskolan i Lidköping. Året var 2002 och sedan desshar de på fritidsbasis fortsatt att mötas i och kring keramiken. Deras lerglädje har växt under årens lopp och sedan en tid arbetar de i ett kravlöst och lekfullt komponerande där de tillsammans sätter samman skrot och lera. Material och metod hittar oväntade vägar

De har tidigare visat sina gemensamma alster på pingstrundan i Hjo. Maria har deltagit på Skaraborgssalongen och och har haft en separatutställning på galleri Blocking i Tibro.

 

 

 

 

 

 

16/7-27/8

Vernissage 16/7

Träslöjd

Lennart Ljunggren.

Bosatt i Habo men uppväxt i Trollhättan. Har varit slöjdlärare men det är numera ett avslutat kapitel. Han har en passion, nämligen att arbeta med kniv och yxa i färskt trä. Bilder  på hans arbeten kan ses på

 www.konstgalleri.se/Lennart Ljunggren

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

001

21/5-22/5 2015. Öppet 1100-16 00

Sandhems sockenrunda

Galleriet deltar i Sandhems sockenrunda och utställare är  Carl-Göran Eneskjöld ochKia Berg-Eneskjöld.

Alla lokaler är öppna: Galleriet Antikhandeln och loppisen.

12 juni – 14 juli. Vernissage 12 juni

Jim Bray. Akvarell och akryl

Han är en av de bästa ifrån mellanamerika. Har tidigare varit i Sverige under många år. Men nu kommer han nog inte mer. så nu gäller det att passa på. Han kommer inte heller till denna utställning, men vi hade kvar några bilder som vi nu visar och säljer. Passa på.

17 juli – 18 augusti

Anna Gärberg. Har de senaste åren främst arbetat i keramik, men även sten, måleri och grafik.

Hästens form har länge fascinerat henne och är ett återkommande motiv, men Anna söker ständigt nya uttryckssätt.Människans relation till naturen ligger till grund för många verk inte minst betraktare – djurskulpturer som gestaltar djurens undran över oss människor. Gatuhundar och andra utsatta djurär också återkommande motiv.

Anna jobbar deltid på Hjo folkhögskola och övrig tid tid i sin atelje. Varje pingst är hon med och arrangerar Hjo konstrunda.

Hon har genom åren haft massor med olika uppskattade utställningar.