Galleri

Sommarens utställningar

Öppet söndagar kl. 13-17 och torsdagar kl. 17-19.

Vill man komma andra tider ring först så öppnar vi om vi kan. Tel. 0515-76 11 00 Kia 0708-828114, C-G 0709-325 135.

19/5-20/5

Sandhems Sockenrunda.

Öppet kl. 11 00-17 00

Carl-Göran Eneskjöld Glas m.m.

Kia Berg-Eneskjöld Glas, keramik m.m.

Alla lokaler är öppna: Galleriet,Konsthantverksbutiken,

Antikhandeln och loppisen.

6/5 Vernissage Marie Helen Pettersson. Tatuerare.

6/5-7/6

Hon arbetar med hudnära konst i Mullsjö på Millans Tatoo. Hennes egen studio. Hon kommer från Göteborg och har utbildat sig som bildlärare men fastnade för att driva egen studio och tatuera.

Millan säger att det något visst med att vara tvungen att prestera varje gång man sätter sig i arbete. Det ger och tar adrelanin. Man blir ett med konsten. Hon målar även tavlor i akryl. Dessa tavlor illustrerar eventuellt kommande tatueringar med ljusa tatueringar ljus hud som skall vara ett med kroppen.

10/6 Vernissage Katri Shaller. Keramiker.

10/6-12/7

Katri Shaller är ursprungligen från USA, men har bott i Sverige till och från de senaste 12 åren. Under merparten av sin karriär har Katri arbetat som dansare och koreograf och både över det formella Master of fine arts in dance, Case university, till det okonventionella såsomsåsom studier av den speciella dansen Butoh i Japan.

Numera jobbar Katri mest med lera som medium, ett material som tillåter henne att vidareutforska intresset för organiska former med naturen som inspiration. Katri både drejar och skulpterar och använder alternativa bränningstekniker såsom vedeldning och raku där naturliga material, alkemi, slump och mänsklig interaktion tillsammans skapar verksom är lika unika som naturens egna kreationer.

Vernissage. 15/7 Frida Brängesjö

15/7-16/8

Frida Brängesjö är född 1989 och uppvuxen i Bjurbäck utanför Mullsjö. Hon har tecknat och målat sedan barnsben. Framförallt porträtt. Utöver kandidatprogrammet kultur vid Göteborgs Universitet har Frida studerat akademisk teckning under ett år på Konstskolan Florence academy of art. I Fridas soloutställning varvas Figurstudier från Florence academy of Art med akvarellporträtt och studier i bläck inspirerade av Anders Zorns etsningar.