Carl-Göran Eneskjöld

E-postadress: eneskjold.carl-goran@telia.com eller Carl-Göran Eneskjöld Vita villan Kyrkekvarn 560 42 Sandhem. Tel. 0515 76 11 00 eller 0709-325 135

Foto.

Om jag skall berätta lite om mig själv skulle jag börja med mina fotografier. Foto är det jag hållit på med längst. Jag började redan som barn. Det som fascinerar mig är natur, att återge den känsla jag kan uppleva när jag ser någonting som intresserar mig.
Det kan vara ett ljusfenomen, en blomma eller någonting annat.
Jag använder mig enbart av analog teknik, inte digital. Detta är det som passar mig bäst.

Trä.

Vad gäller trä går naturintresset igen även här. Ofta använder jag mig av det material man kan hitta ute i skog och mark. Av det skapar jag, eller förtydligar det “spår” som kanske något skogsväsen lämnat efter sig. Det kan bli t.ex. en fantasifull figur, men även vackra abstrakta former. Trä har jag också hållit på med i många år.

Silver.

Att arbeta med silver har jag gjort sedan år 2000. Jag ärvde min fars verktyg och började använda dom och blev intresserad. Jag kom med i en “silvergrupp” som träffades på Mullsjö folkhögskola och lärde mig mycket.  Jag gör gärna mest smycken eftersom de tillåter ett ganska fritt formspråk. Dock föredrar jag ofta ganska strama och enkla uttryck. Idag har jag en silversmidesverkstad och är registrerad som silvermed med egen stämpel.

Glas.

Det här materialet är det jag hållit på med kortast tid. Det började med att min fru Kia gick en glaskurs som blev flera, och det är hon som lärt mig det jag kan. Däremot är formspråket och mina idéer mina egna. Det är inte frågan om att blåsa glas, den här tekniken kallas “slumping-fusing” och är en modern variant av en mycket gammal egyptisk glasbearbetningsteknik.

Representerad:

i Råslätts kyrka i Jönköping
på Nya Zeeland
och USA

Några av mina senaste utställningar:

Galleri Kopparslagaren i Hultsfred 2001

Fotoutställning på Falköpings Kulturhus 2001

Tillsammans med Kia Berg-Eneskjöld och amerikanen Jim Bray i Arboga 2004

Bidkällaren i Falköping 2005 Galleri Persgården, Visingsö 2008

Galleri Bagarstugan 2010

 Galleri Bagarstugan Norra Sanna Kumla 2010

Galleri Navet i Jönköping 2011

Galleri konstrundan i Örebro 2012

Intyg av Jim Bray. Känd amerikansk konstnär och konstnärlig ledare på Missouri Southern State University;

Carl-Göran…..looks into a world you rarely see…..look carefully… See the beauty of the swedish landscape through the eye of a romantic realist…. And you may see the meaning of life.” / Jim Bray

Aktuellt

I sommar kommer jag att delta på Mullsjö Fotofestival den 2-6 juni med flera bilder.

Se vidare www.mullsjophoto.se